Hold k*ft hvor det kribler i fingerne

Jeg har lige netop slukket tv’et efter at have været klistret til skærmen i 4 timer, for at se genudsendelsen af Qatar Masters, som blev spillet på europatouren i sidste weekend. Grunden til at jeg simpelhen blev nød til at se det, var ikke fordi jeg var nysgerrig efter at se lidt god golf - nej tværtimod, jeg blev simpelhen nød til at se det, fordi jeg sådan glæder mig til at spille golf i 20 grader og sol. Det kribler i fingrene og jeg er sikker på at jeg ikke er den eneste, der kan mærke spændingen. Foråret nærmer sig, og dermed også golfsæsonen.  

Det sker hvert år på denne tid, jeg stiller mig foran spejlet og lader som om jeg står på første tee i en stor golfturnering. SMASK! Bolden flyver 250 meter, midt ud i fairway og publikum klapper. Jeg drømmer ikke længere om at blive professionel golfspiller, jeg savner bare at spille golf i sommervarmen. Måske er det fordi en ny sæson på Europatouren er skudt igang, og uge efter uge kan man følge med i fjernsynet mens de professionelle nyder golf, under noget varmere himmelstrøg end vi har herhjemme. Det er jo noget man ikke kan undgå at blive en lille smule jaloux af at se på. Det er svært af forklare hvordan det føles, man bliver lidt som et barn som glæder sig til fredagsguf. Det er vel også grunden til at mange danskere flygter sydpå for at spille golf i vintermånederne. Det hele er bare lidt bedre, når der er grønt græs og høj sol. Dermed ikke sagt at man ikke kan spille golf herhjemme. De fleste baner har faktisk åbent på nuværende tidspunkt, om der så spilles til vintergreens ligesom i AGC eller ikke, så er der stadig masser af muligheder. Men selvom at der er rig mulighed for at spille en masse golf, i den forholdsvis milde vinter vi har, så er det stadig spændingen på forårssæsonen der kan mærkes i fingerspidserne. 

Når golfsæsonen nærmer sig hastigt, så er det altid en god idé lige at få rystet det værste rust af, som formegentlig har lagt sig over de flestes golfsving. Derfor er det altid godt lige at komme sine medspillere i forkøbet, og få slået en masse bolde og måske spille 9 huller på banen, hvis man kan få det til at passe ind i kalenderen - det kan i hvertfald ikke skade noget. Så se at få bundet golfskoene og børstet støvet af golfudstyret, for golfsæsonen venter lige om hjørnet.

AGC er skøn - også om vinteren

Asserbo Golf Club har, hvad der af mange bliver betegnet som en af landets smukkeste baner. Det er den skønne natur, der i høj grad er med til at gøre banen helt unik. Hvis du spørger mig, så er bakkerne lidt højere og udsigten bare en lille smule bedre, end på andre danske golfbaner - også om vinteren.  

Vintermånederne er skudt i gang, og det betyder at de fleste hellere vil sidde inde foran brændeovnen og hygge sig med en varm kop kaffe eller kakao, frem for at spille golf. Men selvom at det er vinter og temparaturen ikke er høj, så har man stadig godt af lidt røde kinder og kolde fingre.

Opfattelsen af at golf kun kan spilles i de varme forårs/sommer måneder er meget udbredt, men det er ikke sandt. I Asserbo har banen åbent året rundt, og selv en snestorm kan i princippet ikke stoppe dig for at komme ud på golfbanen. I øjeblikket hvor vejret er mildt og sommergreens stadigvæk har åbent, betyder det at man kan spille på den helt samme bane som man gjorde tilbage i juli måned. Så hvorfor ikke komme ud og nyde 9 eller 18 huller på Asserbos bane? Også selvom at temperaturen formegentlig snart vil nærme sig frostgrader og der muligvis vil falde sne, så skal det ikke forhindre dig i at svinge golfkøllerne på græstæppet, tværtimod. Der er nemlig vinter greens i Asserbo, hvilket betyder at du stadig sagtens kan gå 9 huller, mens der bliver tændt op i brændeovnen derhjemme.

Alt i alt kan man sige at Asserbo Golf Club aldrig holder lukket. Både banen og trænings banen har åbent hele året, med mulighed for at slå bolde og spille. Og selvom at det gør nas når ikke man rammer bolden helt perfekt, så er golf stadigvæk det samme spil vi alle elsker året rundt.

Lidt info om vinter greens

Vintergreens er til, for at skåne de almindelige greens henover de kolde måneder med frost og sne. Det er for at sikre at banen kan stå flot til foråret, når sommersæsonen går igang igen. Det betyder at banen er en smule kortere og anderledes, end hvad man er vant til. Det gør dog ikke banen mindre underholdende. Udover at banen er kortere og greens er noget anderledes, gør Asserbo også hullerne større - dvs at hullet er over dobbelt så stort som det plejer, hvilket kan give en masse spænding hvis man spiller om en varm kop kaffe.

 

 

Velkommen til Nikolais klumme

Nikolais klumme er et nyt tiltag AGC har startet i samarbejde med vores unge golfspiller Nikolai Rosler Jørgensen. Nikolai har forhåbninger om at læse til journalist næste år, og er derfor kommet til os med et forslag om at skrive artikler på vores hjemmeside. Klummen  vil blive publiceret både på hjemmesiden, og med link inde på vores Facebook side. Nikolai vil derudover bruge denne klumme til at forsøge at få optaget redaktionelt stof i lokalpressen, samt Frederiksborg Amts avis.

Klummen kommer til at fungere som et nyheds/underholdnings medie, med henblik i at skabe noget interessant læsestof til hjemmesiden over vinteren og til foråret. 

Klummen kommer til at indeholde interessante nyheder og historier, samt informationer om hvad der sker AGC og den danske golfverden. Klummen vil altid blive suppleret med billeder og/eller videoer. Derudover vil der, så vidt som det er muligt, blive indsamlet stof til enkelte artikler via interviews med medlemmer, gæster og ansatte. 

Lidt info om Nikolai

Født d. 29 januar 1995

Har spillet golf i AGC siden 2001

Hcp 2,4

Dimitterede fra Gribskov gymnasium i 2014

(Ikast-brande gymnasium fra 2011-2013)

Yderligere info

Ligger man inde med en interessant historie, en god nyhed eller noget man synes skal med i klummen, er man meget velkommen til at kontakte Nikolai via e-mail eller telefon. Feedback modtages også med åbne arme.

E-mail; Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.    

Mobil; 28 55 93 61