Weekenden bød på et miks af gode og halvgode resultater for AGC’s hold i Danmarksturneringen. Godt gik det for Kvindernes elitehold i 1.Division Øst – der er den næstbedste række i Danmark.
En kneben sejr på 7/5 (efter føring 4-0 i Foursomes) over Kokkedal lørdag blev hentet med en deler i sidste match af den fra USA midlertidigt ”corona-hjemvendte” Karen Fredgaard. En sejr på 10/2 søndag over København åbner døren for et oprykningsslutspil. Det kræver mindst uafgjort i den sidste match for at være sikre. Lykkes det, bliver der formodentlig et slutspil med 3 hold der skal spille 2×18 huller slagspil om oprykning, da turneringsstrukturen lægges om i år. Så oprykningen til den bedste række bliver vanskelig – men ikke umulig.

Hos herrerne – der også spiller i den næstbedste række – gik det fint lørdag med en sejr på 14/4 over Fredensborg. Men søndag var Hillerød for stor en mundfuld.
Et nederlag på 4/14 sætter oprykning på pause i år. Oliver Wendt – der ellers er i storform – blev kørt over af Europatour spilleren Joachim B. Hansen med 5/4 og da formiddagens 3 Foursomes alle var blevet tabt, var det op ad bakke for herreeliteholdet, men lørdagens sejr sikrer med stor sandsynlighed holdet endnu en sæson i den næstbedste række.

I den nyoprettede Eliterække for ungdomsspillere har AGC et stærkt hold med og de gør det så godt at de allerede har kvalificeret sig til slutspillet om DM.
Sejre på 7/0 lørdag over Ledreborg og 6/1 søndag over Smørum, lægger op til et topopgør om førstepladsen mod Furesø i den sidste kamp. Men da de to bedste hold går videre til slutspillet om DM mod de to bedste hold fra elitedivision vest, er den sidste kamp i realiteten uden betydning for andet end hvem man skal møde i semifinalen.

Ligeledes havde AGC et hold med i kvalifikationsrækken for ungdomsspillere. Her blev det til et knebent nederlag lørdag til Køge, men sejr søndag over Hillerød. Køge bliver nok umulige at hente, men andenpladsen er indenfor rækkevidde.

 

Herrernes 2.hold i 3.division øst fik lammetæv lørdag af CGC (0/12) men kom godt igen søndag med en sejr på 8/4 over Ree-Golf. Sejren blev sikret med en sejr på sidste hul i Foursome af de to ”gamle” på holdet – Bo Reinholm Jensen og Frank Uldahl.

Både herrernes 3 hold og seniorholdet fik point i weekenden, men desværre kun 1 point til hver, hvilket udelukker oprykning. Herrerne spillede 6/6 mod Gilleleje lørdag og tabte 8½/3½ om søndagen til Hørsholm. Seniorholdet delte lørdag 7/7 med Værebro men tabte til Værløse om søndagen med 4/10.

Lars Dreyer.