Danmarks ældste golfturnering, Tin Cup, er den årlige dyst mellem bestyrelserne i henholdsvis Asserbo Golf Club og Helsingør Golf Club. Turneringen havde i år 70 års jubilæum, og inden matchen var stillingen helt lige 35-35, så meget stod på spil da de 12 par teede ud søndag morgen, på Helsingørs smukke bane, som stod velplejet og knivskarp.

Mange af matcherne var mere jævnbyrdige end det endelige resultat ellers antyder, som endte 4,5- 1,5 til Helsingør Golf Club. Eneste sejr til AGC var til formand Peter Fredgaard, som blev sekunderet kompetent af Pernille Fredgaard – som hev en sejr på 3&2 hjem.

Kim Nissen og Anne Broen Christensen delte deres match og fik et halvt point.

Efter matchen var Helsingør Golf Club fine værter ved en god frokost, og HGC’s formand Lars Svejstrup fik overrakt det smukke tin-fad, som er præget af buler fra 70 års transport mellem de to klubber, af AGC’s formand. På bagsiden er fadet fyldt med indgravering fra de første 70 års turneringer, og nu må forsiden tages i brug.

AGC glæder sig til at tage pænt i mod Helsingør Golf Club i 2021, og håber på at udligne, så fadet igen kan få sin plads i klubhuset – der syntes vi det tager sig bedst ud.