Lykken er sandholdig vækstjord!

Der er forår i luften, nogen dage – men vinteren kan stadigvæk komme…

På trods af den megen nedbør klarer banen sig rigtigt fint, den grønne vinter har fairways haft godt af og eftersåningerne fra sidste år er kommet rigtig fint i gang

Fairways er blevet prikket i 5 cm.s dybde for at bryde filten (dødt organisk materiale) og sørge for den meget nedbør kommer i jorden og ikke bliver på græsoverfladen.

Det har desværre også været et godt muldvarpeår. Muldvarpene har kunnet boltre sig i den bløde og regnormefyldte jord hele vinteren og dét har de gjort!
Vi har fjernet mange skud og eftersået og nu kommer fælderne ud.

Greens har også haft en god overvintring med få svampepletter. De er blevet prikket i 20 og 10 cm med 14 og 8 mm spyd.

Alle maskiner er klargjort, og klar til kamp og klip så snart vi igen kan færdes på banen uden at skade den, mens den er våd og blød.

Denne vinter har vi været nødt til at lukke hul 13 og 14 på grund af vand. Så snart det bliver tørt nok til at vi kan arbejde med det, begynder vi at dræne området på de vådeste steder, men dette arbejde skal naturligvis udføres i perioder uden så meget nedbør

Bænke, skraldespande og teeklodser er på værkstedet for at blive slebet og få en gang olie.

Efter at have lyttet til blandt andre udenlandske coursemanageres erfaringer med hyppig topdressing af greens samt chefgreenkeeperens banebesøg i Scotland hvor han selv fik kigget nærmere på sagen, har vi besluttet at topdresse oftere i 2020.
Vi forsøger at topdresse ca. hver 14. dag, i et meget tyndt lag, som ikke vil være til gene for spillet.
Forgreens bliver behandlet på samme måde som greens, med gødskning og topdressing.
Formålet med topdressingen er, at give en mere jævn og tør overflade. Samtidig beskyttes græssets vækstpunkt og ophobningen af filtlag minimeres. Tilsammen giver det greens, der bliver mindre langsomme.

I et samarbejde med kollegaerne fra Kongegolfklubberne kan vi i årets løb hjælpes ad og prikke greens hos hinanden med 3 maskiner på én gang. Det betyder at vi kan være færdige senest kl. 9.00 og af banen før det store rykind af medlemmer og gæster.
Faktisk tror vi at vi kan nå at prikke færdigt, før andre end de allermest morgenfriske spillere opdager vi har været der, men dette er en prøveordning og vi er spændte på om det kommer til at fungere ligeså godt som vi tror.

Planlagte klippehøjder i 2020:

Greens: 3-5 mm
Fairway: 14-18 mm
Teesteder og forgreens: 10-12 mm
Greens områder: 30 mm
Semi:
38 mm
Rough: 110 mm