Klubhus, baner og træningsfaciliteter er lukket frem til 30. marts.

Kære klubkammerater,

Bryd kæden!

Vi har i dag valgt at lukke helt ned for klubhus, træningsfaciliteter og bane foreløbig frem til den 30. marts.

Dansk Golf Union har på baggrund af myndighedernes seneste tiltag besluttet at anbefale alle golfklubber at lukke helt ned. Altså også at lukke banerne. Denne anbefaling følger vi også i Asserbo. Dels har vi et ansvar for vores medarbejdere, og dels har vi naturligvis også et ansvar for lokalsamfundet.

Lad os alle hjælpe med at få brudt kæden af smitte, så vi alle kan komme til at fungere normalt så hurtigt så muligt.

De bedste hilsner

Peter Fredgaard
AGC! – bryd kæden

Sekretariatet kan fortsat kontaktes via 47721490 og mail agc@agc.dk

________________________________________________________________________________________________

Coronavirus: DGU anbefaler, at golfklubberne lukker deres klubhuse, golfbaner og træningsfaciliteter

Statsministeren har i dag meddelt, at restauranter og cafeer skal lukkes og det skal indendørs idrætsfaciliteter også. Ligeledes opfordres der til, at danskere ikke forsamles mere end 10 personer, både inde og ude. Statsministeren opfordrer folk til at blive hjemme og sundhedsstyrelsen siger, at “nu er det alvor”.

Dansk Golf Union anbefaler derfor, at golfklubberne lukker deres klubhuse, indstiller spillet på golfbanerne og brugen af træningsfaciliteter, foreløbigt frem til 30. marts. Golfsporten må tage et samfundsansvar, og gøre alt hvad vi kan i denne svære situation og vi må alle huske på, at golf ikke er en nødvendighed.

Nogle vil argumentere for, at der fortsat kan spilles golf, da vi ikke nødvendigvis forsamles mere end 10 personer og golf spilles udendørs. I DGU mener vi, at vi i videst mulig omfang bør bidrage til at mindske smittespredningen i det danske samfund. Selvom det er fristende at holde åbent for spil med en række restriktioner for at mindske smittespredningen, så mener vi ikke, at tiden er inde til at løbe denne risiko. Er vi i tvivl, bør vi lade være – og vi er i tvivl – og derfor denne anbefaling. Dansk golf vil stå i en ugunstig situation, hvis vi potentielt har bidraget til smittespredning, når nu vi har en anden mulighed. Samtidig har vi rigtig mange ældre golfspillere blandt vores primære målgruppe, hvorfor vi bør tage et yderligere hensyn i forhold til andre områder i samfundet.

Det vil igen blive tid til golf, når situationen er under kontrol, men for nu anbefaler DGU, at vi indstiller vores fantastiske idræt til fordel for at støtte op om og tage et fælles ansvar for, at mindske spredning af coronavirus i Danmark.

DGU og DGA anbefaler, at der i klubberne findes et setup, som plejer banerne i det omfang det er forsvarligt for klubbens greenkeepere og som samtidig sikrer, at vores golfbaner er bedst muligt klar til sæsonen for alvor går igang.

I DGU kommer vi naturligvis til at følge situationen tæt og vi melder ud, så snart vi mener, at tiden er den rette til igen at spille golf i Danmark.