En hyggelig vinteraktivitet på golfbanen….

Et par medlemmer i Asserbo Golf Club er kommet på en ”lys” ide. Thomas Tingleff og Jakob Justesen fik i efteråret en ide om at en ravlampe måtte kunne bruges ti at lokalisere tabte golfbolde – og et forsøg blev sat i gang.

Nogen tid i i roughen på 4. hul efter mørkets frembrud viste sig at gi’ pote, da ravlampen blev tændt og afslørede en mængde halvt begravede bolde, der lyste op i mørket.
Blot der er en lille del af bolde synlig, lyser den op og er nem at finde og samle op. Det blev til ca. 1500 bolde efter halvanden times vandretur i mørket ved den første lille høst.

Thomas Tingleff fik hurtig den tanke, at det også rent miljømæssigt kunne være en god ide at ”høste bolde” på hele banen. Golfbolde jo er langsomt nedbrydelige i naturen, og han kontaktede derfor klubbens formand Peter Fredgaard.

Peter Fredgaard udtaler:

”Det er en super ide Thomas og Co har fået, og vi har allerede arrangeret at klubbens frivilligudvalg vil arrangere ”høstaftner” i løbet af vinteren. Klubben vil i den forbindelse indkøbe et antal ”ravlamper” til fælles brug.
DGU har tidligere bragt artikler omkring det problematiske i den miljøbelastning vildfarne golfbolde udgør, uden at have en løsning på problemerne – nu har vi her en god løsning, der giver mulighed for relativt nemt at afhjælpe dette og fjerne kilovis af plastik fra naturen på kort tid.

Vi fjerner allerede bolde fra vores søer i samarbejde med et ”golfbold-genbrugsfirma” og med dette nye initiativ til indsamling af mistede golfbolde på land også, vil gerne gå forrest endnu engang og gøre vores område endnu mere miljørigtigt end det er i forvejen.

Asserbo Golf Club fik i 2017 DGU’s Miljøpris på kr. 75.000, så det er ikke nyt for os at prioritere vores ansvar for miljøet. Ideen er hermed givet videre til andre klubber.”