Forår i Asserbo Golf Club

Den gode nyhed er, at på torsdag åbner sommergreens! Det betyder – blandt andet – at åbningsturneringen spilles på sommerbanen.
Der har været ret vådt på en del fairways, men greenkeeperne starter klipning af dem netop nu.

Greens er blevet gødet og singleklippet og står så smukt som muligt på denne årstid.
Indtil det bliver lidt varmere vokser græsset kun langsomt og der er stadig spor efter sidste sæsons angreb af dollarsport, men pletterne eftersås løbende og hvis vejret arter sig, følger greens også med.

På dette vejrmæssigt ustabile tidspunkt af året kan der være morgener med rimfrost – i så fald spilles der til vintergreens og sommergreens må IKKE betrædes. Vil du være (helt) sikker på at spille til sommergreens på alle 18 huller, er det derfor en god idé at booke tid på banen efter klokken 10.

Samtidig med sommergreens åbnes også for spil på 13. og 14. hul, der på grund af megen nedbør har været lukkede en del af vinteren. Der er også åbnet for kørsel med scooter, men buggyerne kommer først ud af garagen i løbet af ugen efter påske.

Rød tee på 11. er meget medtaget efter vinteren, så dette teested flyttes lidt bagud til forrest på gul tee, indtil det er kommet sig, men ellers er alle sommerteesteder klar til spil fra i dag. På 7. hul spilles dog fra vinterteestedet til sommergreens åbner.

Drivingrangen er fortsat ret våd og glat, men vi samler bolde på det nederste stykke efter bedste evne. Det er ikke sikkert vi kan samle bolde på hele rangen før efter påske, derfor kan det blive nødvendigt selv at tage en sidste travetur eller to med den manuelle boldsamler.
Når boldsamling igen kan gennemføres på større dele af rangen, skifter vi alle rangeboldene ud med nogle splinternye, flotte træningsbolde.