Victor Sidal Svendsen leverede i sidste uge et internationalt topresultat ved det britiske mesterskab for amatører. En sejr her giver adgang til British Open, US Open og The Masters. En af de allerstørste amatørturneringer i verden.

Victor er en del af A-landsholdet, og Danmark var repræsenteret af hele A-truppen på Royal Birkdale lige nord for Liverpool. Én runde slagspil gav de 64 bedste spillere ret til at deltage i knock-out hulspilsturneringen, og Victor kvalificerede sig med en plads som delt nr. 30. Af de 7 danskere kom 5 igennem til hulspillet, men desværre ikke Sebastian Friederichsen, som efter mange år i AGC nu har skiftet til Scandinavian.

Victor lagde ud med en snæver sejr på 1 hul over en waliser. Dernæst blev det til en sikker 5/3 sejr over den finske mester Llari Saulo. Nu var der kun 16 spillere tilbage og i 8’dels finalen vandt Victor sikkert 4/2 over englænderen Calum Farr, som var den højest rangerede spiller af de modstandere Victor skulle op imod.

I kvartfinalen mod englænderen Joe Harvey, lagde Victor godt ud – men slutresultatet blev desværre et nederlag på 4/2. Dermed måtte Victor forlade mesterskabet, men en kvartfinaleplads i en så stor turnering er et internationalt gennembrud for AGC’s landholdsspiller.

Lars D.