– quickguide til en god runde golf.

For at fremme et godt flow på banen og i så vid udstrækning som muligt undgå ventetid, kø og frustration, er her en opsummering af regler, retningslinjer og tiltag.

I klubbens ordensregler opfordres man blandt andet til at:

– udvise respekt for andre spillere og aktivt medvirke til at fremme et godt spilletempo ved at gå rask frem til sin bold og være klar til at slå, når det er ens tur
– invitere hurtigere spillende grupper til at gå igennem når der er et ledigt hul foran
– spille en provisorisk bold, hvis det er usikkert om man kan finde den første bold (og er opmærksom på muligheden for at benytte lokal regel E5 og droppe ud på fairway )
– parkere golfvogne og bags i retning mod næste teested, når man går på green
– slå sig sammen i 4-bolde, når der er mange spillere på banen.

Hold øje med dine medspilleres bolde og vent med at notere scores til du har forladt green og er på næste teested.

Fredag, lørdag og søndag fra 9-14 slår vi bolde med færre end fire spillere sammen. Man kan blive flyttet til et senere starttidspunkt end man har booket og vi forsøger at holde flytningerne indenfor en halv times tid og vi forsøger også at slå spillere sammen med andre spillere med lignende handicap. Man får en Golfbox-besked, hvis der er ændringer i ens starttid.
I disse tidsrum har fireboldene fortrinsret og eventuelle hurtige tobolde bedes tilpasse sig til tempoet uden forventning om at blive lukket igennem.

Der er en forventning om, at banen kan spilles på ca. 4 timer og 15 minutter. På scorekortet kan du se den forventede spilletid og hvornår du forventes at forlade green på hvert hul runden igennem.

Det er ikke tilladt at
– eftersøge bolde på tilstødende marker og man skal under alle omstændigheder være opmærksom på at overholde reglen om kun at lede efter sin bold i højest 3 minutter.
– spille mere end fire i en gruppe
– trække eller køre golfvogne ind over teesteder, forgreens og greens.

Buggykørsel må kun foregå på fairway, semirough eller stier – Kørsel i rough, forgreens, greens eller teesteder er ikke tilladt.
Spillere i buggy har ingen særrettigheder til at blive lukket igennem.

En bolds samlede handicap kan højest være på 135.

Når man booker tid i Golfbox, bliver man tildelt et teested, der giver én et antal slag, der er hensigtsmæssigt i forhold til spillehastighed og flow på banen. Vi anbefaler at man følger denne anbefaling.

Vi anbefaler også, at man følger henstillingerne fra vores frivillige banekontrol. De har et godt overblik og er der for at hjælpe alle med at få en god oplevelse på banen.

Se også Golfreglernes etiketteafsnit *klik her*

Og til sidst: Opfør dig over for andre, som du gerne vil have, at de opfører sig overfor dig. Så bliver det endnu en god dag på golfbanen.