Tilbageblik på weekendens Danmarksturnering

Der var flere måder sved på panden i weekenden, hvor flere af Asserbos elitehold spillede om puljesejren i Danmarksturneringen.

Der var langt op til en sand puljegyser for herrernes 2. hold, der kæmpede om at vinde pulje 7 i herrernes 3. division. Med en sikker sejr på hele 12-0 mod Smørum om lørdagen kunne drengene med en sejr om søndagen blive puljevindere. Modstanderen hed Hjortespring på udebane, vejrudsigten var for anden dag i træk fuld sol og tæt på 30 grader og stillingen inden den sidste kamp var at Hjortespring førte med blot 1 point. Derfor kunne Asserbo med en sejr blive puljevindere. På papiret så Hjortespring stærkere ud end Asserbo, og desværre var det også en lidt for stor mundfuld for vores 2. hold, der måtte se sig slået med den mindste magen på 5-7. Dermed bliver herrerne nummer 2 i puljen og forbliver i 3. division.

Vores damehold mødte søndag morgen op i Hornbæk Golfklub velvidende at en sejr ville sikre dem sejreren i puljen og oprykningsspil til landets bedste række. Hele året har damerne kæmpet med manglende spillere, da Karen Fredgaard spiller i USA og Julie Tvede ikke har været tilgængelig. Mens solen stod højt og varm viste det sig desværre også at være lidt af en nedsmeltning på det fremmede græs. Et enkelt point sørgede Louise Wanning Anderson, men det blev desværre ikke til mere, og dermed et nederlag på 1-11. Damerne bliver nummer 2 i puljen og forbliver i 1. division, et flot og absolut godkendt resultat.

Herrernes første hold havde ikke det helt store at spille om, da der blot skulle et enkelt point til for forblive i 1. division og oprykning var uden for rækkevidde. Lørdag mødte herrerne, der lå på en andenplads inden weekendens kampe, puljens bundprop Kokkedal. Efter formiddagens foursomes var stillingen 5-1 til Asserbos drenge og dermed skulle der vindes 2 ud af de 6 eftermiddagssingler for at sikre at nedrykning ikke var en mulighed. Lidt spændende blev det da alligevel, da Kokkedal viste sig at være stærke i singles, men med sejre til Sofus Frederichsen og Victor Sidal Svendsen, så kunne Asserbo ånde lettet op og se stillingen hedde 9-9, der sikrede det enkelte point. Om søndagen var der ikke så meget at spille for, da Hillerød var stukket af i toppen af puljen. Modstanderen var Furesø på udebane, og for anden dag i træk blev stillingen 9-9, normalt et sjældent resultat. Dermed fastslår førsteholdsherrerne en tendens – Asserbo bliver nummer to.

Tak til jer, der mødte op til lørdagens hjemmekampe. Asserbos elite vender stærkt tilbage næste sæson, hvor jagten på oprykning fortsætter.

Nikolai Rosler Jørgensen