Nye i AGC Handicap udvalg er Jesper Klitte og Claus Ellehammer. Velkommen.

Nu er vi kommet i gang med spil på sommergreens, hvilket betyder vi nu igen kan registrere scores for handicapregulering.

Du kan registrere scores for 9 eller 18 spillede huller. Ved 9 huller, skal alle spilles.
Ved 18 huller skal du have spillet mindst 10 og kan herefter afbryde spillet, men alligevel registrere din score.

Du taster som du plejer, men kun de spillede huller. Du får 1 point for det første ikke spillede hul og 2 point for de resterende. Der kommer en boks op hvor du skal trykke på OK, inden du kan gennemføre din registrering.

Denne afbrydelse er dog kun noget der må gøres undtagelsesvis, da det i længden kan give et fejlagtigt handicap (for lavt).

Det mest retvisende handicap (HCP) fås ved at spille 18 huller. Her bliver det den reelle spillestyrke der vises på de registrerede scorekort. I hvert fald i 2024.

I 2025 bliver det ændret ved at både forni (hul 1-9) og bagni (hul 10-18) får hver sin egen rating (= hullernes sværhedsgrad, som måles via en spillestatistik hentet i GolfBox).

På et tidspunkt senere i 2024 (håber jeg), vil du kunne spille vores par 3 bane, hul 1-6 og hul 1-3, dermed i alt 9 huller og som noget nyt kunne blive HCP reguleret her. Det bliver et spændende tiltag, som der selvfølgelig vil komme mere information om.

Til jer der allerede har været ude og nyde spillet på sommergreens, I har måske noteret at flere huller har fået ændret deres HCP nøgle, banen er nemlig været igennem en ny rating, så der kan tilføjes nye Tee steder, nemlig 60, 57, 52 og 49.

Handicap udvalget kan kun opfordre til at du/I får registeret så mange spillede runder vidunderlig golf, så jeres HCP bliver så retvisende det er muligt og hermed passer til din aktuelle spillestyrke.

Lige nogle REMINDERS:
HUSK at trykke på knappen SØG, når du har tastet din markørs medlemsnummer.

SOM MARKØR: Husk og få godkendt dine medspilleres scores, helst samme dag. TAK.

Som det sidste, vil HCP udvalget opfordre til, at du spiller fra den Tee som matcher dit HCP. Vi tror nemlig på, at din spilnydelse bliver større. Det er ganske tydeligt, at det forældede billede med at mænd kun kan spille fra Tee 57 og 52, holder IKKE, mere. Når du kommer op omkring eller mere end 36 tillægsslag fra Tee 57 og Tee 52 bruges der mange slag før bolden når bunden af ”koppen”. Så vælg Tee med omtanke!

FORZA AGC,
Frank Larsen, formand AGC Handicapudvalg