Hjælp til bekæmpelse af gyldenris

Canadisk gyldenris er en invasiv plante som spreder sig mange steder og desværre også på Asserbos golfbane.

Planten i sig selv er smuk gul og tiltrækker mange insekter, da den er en god nektarplante. Desværre evner denne plante også at sprede sig voldsomt over store arealer og dette på bekostning af de planter, der normalt ville vokse der.

Gribes der ikke ind overfor udbredelsen af canadisk gyldenris ender vi med en artsfattig natur – færre hjemmehørende blomster og dermed også færre insekter, da disse har brug for flere forskellige blomster for at kunne ernære deres afkom.

Bekæmpelse af canadisk gyldenris er forskellig afhængig af, hvor planten vokser samt hvor stort et areal der er tale om, men vi vil gerne begrænse den på golfbanen så vidt det er muligt.
Hos os starter vi onsdag med at hive planterne op med så meget rod som muligt på onsdag d. 30. august. Det er vigtigt at få fjernet planterne, inden de sætter frø.
Det er Gitte Binderup, der står for aktionen og vil du hjælpe, kan du møde op på onsdag klokken 11 i klubhuset.
Det er bedst at man har lange bukser og langærmet bluse/jakke på, da der er brændenælder, brombær og giftige skærmplanter, handsker er ikke nødvendige, men alligevel gode at have med.

Greenkeeperne byder på en øl eller sodavand som tak for hjælpen, så send meget gerne en besked til agc@agc.dk hvis du kommer og giver en hånd med, så vi kan købe lidt forfriskninger til alle.