I lørdags var herrernes første hold i kamp om en plads i Elite divisionen i 2024. Opryknings matchen blev spillet på Gillelejes dejlige bane, mod stærke Næstved som favoritter.

Vores altid stærke foursomes, denne gang, bestående af Oliver Wendt/Lauritz Fredgaard, Andreas Bjerrum/Benjamin Drifte, og Sofus Friedrichsen/Frederik Rykind, kom rigtig godt fra start, og efter formiddagens runde førte AGC 4/2.

Til eftermiddagens singler, byttede vi Lauritz ud med August Sidal. Vi vidste, at de 6 single matcher ville blive meget svære, og det skulle vise sig at være helt korrekt. Næstved lagde hårdt ud, og var hurtigt mellem 2 og 4 up i alle matcher efter de første 9 huller.

Da Frederik og Benjamin desværre tabte deres matcher, så det meget sort ud, men det lykkedes August at vende sin match fra 4 ned til at dele, en virkelig flot præstation. Også Sofus fik sin match vendt fra 3 ned til at dele, og så så det pludselig lysere ud. Andreas kørte en sejr hjem efter 16 huller, og så var det hele op til Oliver i den sidste match mod Christoffer Bring, som normalt har sin hverdag på Europa og Challenge touren. Oliver var hurtigt 3 nede, men kæmpede sig tilbage til kun 1 ned efter 17 huller. Matchen skulle deles, for at et omspil var muligt, og efter et fantastisk chip ud af roughen ved 18. green til en klar birdie, stod det klart, at vi skulle i omspil.

Et fantastisk comeback af vores spillere. Omspils hullet var igen 18, et par 5 hul med både sø og Out-of-Bounds tæt på green. Christoffer slog sit drive i semirough i venstre, mens Oliver lå midt i fairway. Her viste Christoffer hvorfor han spiller på Europatouren, En 3 kølle fra ca. 230m fandt vejen til midt green, og selvom Oliver også ramte greenen, dog med et meget langt put, formåede han desværre ikke at matche Christoffers birdie. Næstved vandt dermed opryknings-spillet med de mindste mulige marginaler. En meget spændende dag, som lige så godt kunne have været gået vores vej.

Vi har et fantastisk hold, med et super sammenhold, så mon ikke det lykkedes en dag at igen ‘smage’ lidt på Elite divisionen.

Tak til spillerne for alle de gode timer vi har tilbragt sammen, for deres altid gode humør, og fantastiske spil.

Også en stor tak til de mange som mødte op i Gilleleje, og støttede holdet. Vi ses i 2024

Niels Jørgensen

Formand Sport Udvalget