På det fine anlæg Lübker Golf på Djursland kunne AGC’s drengehold i Santander Elitedivisionen for ungdom søndag sikre DM-GULD til Asserbo efter en super spændende finale. Lørdag havde holdet vundet over Koldings drenge, der endda valgte at stille op med to spillere, der i løbet af sæsonen havde spillet på deres herre-divisionshold i Santander Elitedivisionen. Søndag morgen var det finaletid mod ”rivalerne” fra Furesø, som drengene kender supergodt fra elite-ranglisteturneringerne. Først på sidste hul var sejren hjemme, da Sofus Friedrichsen og Lucas Skindersø i turneringsformatets foursome delte deres match. Og da Casper Gottlieb kort forinden ligeledes havde delt sin single, og da Frederik Rykind-Blarke tidligt havde vundet kæmpestort (8/7, Frederik var tre under par, da matchen sluttede) over sin modstander i den første single, var sejren på 4,5-2,5 en realitet. STORT tillykke til de fire dygtige drenge og deres holdkaptajn Søren Friedrichsen!

Lørdag var der oprykningsspil til Santander Elitedivisionen i Kalundborg Golfklub på stormomsuste Røsnæs. Formatet var i år slagspil, idet der var tre klubber, Hjortespring, Køge og AGC, der havde kvalificeret sig til oprykningsspillet, og hulspil derfor ikke var muligt. Der skulle dog stadig spilles 36 huller: to foursomes om formiddagen og 4 singler om eftermiddagen, hvoraf de bedste tre talte i det samlede regnskab. AGC stillede med Julie Tvede og Louise Tvede Anderson i den første foursome og ”AGC-hjemvendte” Carina Vagner og Daniella Rønn Gyoni i den anden foursome. Efter foursomes stod det helt lige i antal slag mellem Hjortespring og Asserbo. Eftermiddagens singler var derfor afgørende. Heidi Sylvest Nielsen blev skiftet ind i stedet for Louise. Bedst som singlerne var i gang blev vindstød på 17m/sek krydret med skybrud, så det var hårde betingelser for pigerne. Det lykkedes dog de seje og rutinerede Asserbo-piger at holde sammen på fokus, og især Carina Vagner viste storspil ved at gå en 68’er, der rakte til ny (og den første) banerekord for kvinder i Kalundborg Golfklub. Pigerne vandt i en samlet score på 23 over par for 5 matcher, og det må man sige er godkendt under super svære forhold. STORT tillykke til damerne – det bliver spændende at følge holdet næste år i Elitedivisionen.

Og mere elitenews og lidt godt nyt til Karen Fredgaard, der har måttet se flere spændende internationale golf-events udsat eller aflyst på grund af corona-krisen. Karen modtog i går på DGU’s Repræsentantskabsmøde i Korsør, der også var corona-udsat fra foråret, Santanders Talentudviklingspris på kr. 25.000. På herresiden gik prisen til Alexander Frances fra Møn Golfklub, som ligesom Karen studerer og spiller på henholdsvis dame -og herreholdene på University of Houston. Både Karen og Alexander er i Houston nu og passer deres skole og træning, men desværre er college-golfsæsonen desværre aflyst på grund af corona. Priserne, som er øremærket til hjælp til startskud for en mulig professionel karriere, blev derfor modtaget på vegne af Karen og Alexander af begges de to stolte fædre. STORT tillykke til Karen!

FORZA AGC!