Danmarksturneringen 12. – 13. august 2023 – opdateret 17. august

Referat af Ung 1s kampe:

AGCs bedste ungdomshold spillede lørdag en meget afgørende kamp i Elitedivisionen, idet de på hjemmebane skulle op imod den direkte konkurrent til finalespillet fra Søllerød Golfklub. Holdets kerne bestod af Magnus Jønson, Anton Kaspersen og Casper Gottlieb og sidste spiller var August Sidal, som normalt spiller med på AGCs bedste herrehold.

AGC vandt kampen med 4-3 efter 3 jævnbyrdige kampe. Anton og August vinder begge singler på henholdsvis hul 18 og hul 17 og dermed betød det mindre, at Magnus og Casper tabte deres foursome.

Sejren betød, at AGC pludselig stod med muligheden for at kvalificere sig til finalespillet om Danmarksmesterskabet. Det krævede “blot” en udesejr over puljens bundhold fra Fredensborg, som var rykket ned på forhånd.

Til søndagens match var August skiftet ud med Axel Parkhøi, som dermed fik debut for AGC. Axel er en af Danmarks bedste amatør badmintonspillere, men har også lært sig selv at spille god golf. På trods af stor erfaring fra vigtige kampe på badminton banerne, var der lidt nervøsitet at spore på første tee, men Axel kom hurtigt foran i matchen, som efterfølgende svingede lidt frem og tilbage. Imod slutningen var det nok den manglende erfaring, som gjorde udslaget og Fredensborgs spiller løb med sejren.

I den anden single kom Anton flyvende ud af starthullerne og var 4 op efter 9 huller. Her svigtede nerverne også lidt da matchen skulle lukkes, og efter 18 huller havde Anton tabt matchen.

Det blev også et nederlag i foursome, og AGC led dermed et stort nederlag på 7-0 og måtte tage til takke med 3. pladsen i puljen.

Efter en svær start på denne sæson med 2 nederlag i de 2 første kampe, er en 3. plads og lige ved og næsten et rigtig fint resultat. Vi vinder alle 3 hjemmekampe men taber desværre alle 3 udekampe, og det er måske det, som kendetegner flere af vores ungdomsspillere i AGC. Vi spiller lidt for meget på egen bane, og mangler lidt erfaring på fremmede baner.

Vores ungdomshold lever til gengæld fuldt op til AGCs værdier omkring hygge og godt kammeratskab på og udenfor banen. Vi er alle klar til at give den en skalle for AGC i 2024.

 

1.holdet herrer klar til opryknings spil 

Søndag sikrede Asserbo’s 1. hold herre sig en plads i oprykningsspillet til den øverste division i Danmarksturneringen, Elite divisionen.

Holdet bestod af:
Andreas Alexander Bjerrum, Andreas Stendevad, Benjamin Drifte, Frederik Rykind-Blarke, Lasse Jensen, Oliver Wendt og Sofus Friedrichsen

Lørdag spillede vi hjemme mod Furesø. det blev en meget våd affære. De 3 foursome matcher blev alle afgjort på 18 hul, med 2 sejre, og en delt match. Godt udgangspunkt til eftermiddagens 6 singler. AGC trak hurtigt fra i de meget våde betingelser, med 2 hurtige sejre af Frederik og Sofus, og dermed manglede vi kun 1 point for at sikre sejren. Det sørgede Andreas B. for med sejr på 18 hul med 2/0. Lasse tabte sin match, hvilket betød, at det endelige resultat blev 11/7 til Asserbo.

Søndag spillede vi ude mod Fredensborg, og med minimum uafgjort kunne vi sikre os en plads i oprykningsspillet. Det var tydeligt at drengene var mærket af de hårde betingelser lørdag, og efter foursome var vi nede med 2/4. Eftermiddagens singler gik ikke meget bedre, og da dagen var omme kunne vi konstatere at vi havde tabt matchen 5/13. Heldigvis kom Furesø os til undsætning, da de slog vores nærmeste konkurrent, Simons, og dermed er vi klar til opryknings spil

16.september kl. 08.00 i Gilleleje

mod Næstved, vinderen af pulje 1.

Det er kun anden gang inden for de sidste små 20 år, at Asserbo’s herrer står i denne situation. Sidste gang lykkedes det at rykke op i det ‘fine’ selskab, og med Asserbo’s medlemmer som support, håber vi at vi klarer den igen. Så kom til Gilleleje 16.september og støt drengene, det bliver meget spændende.

/Niels, Holdkaptajn 1. hold herrer

 

Damer:

3 Runde i 1. Division pulje 2 forløb ikke helt som håbet.

Lørdag den 12/8:
Vi møder Hjortespring på hjemmebane med bedst mulig opsætning af klarmeldte spillere.

Spillerne der deltog i weekenden var: Carina Vagner, Christina Storm Jønson, Daniella Rønn Gyoni, Heid Sylvest, Henriette Andrae Seehusen og Leonora Hobolt Sidal

Daniella og Heidi går ud i første foursome mod Karla og Caroline. Vi kommer dårligt fra start men får holdt godt sammen på scoren 3 up frem til hul 13. Vi kommer dårligt fra teeboksen og får ikke ryddet godt op efter os selv og taber hul 13 og 14, så er stillingen kun 1 up til os! Daniella sender drivet på hul 15 rigtig godt afsted og Heidi lægger bolden kort af greenen, et chip og et put, og vi er 2 up med 3 huller at gå. Heidi driver lidt i højre og ender i roughen, men den ligger ok. Daniella slår bolden i bunkeren. Karla og Caroline ligger flot på fairway og lægger bolden ca. 5 meter for langt af pinden. Heidi slår bunker salget op til 1 meter. Karla putter 1 meter for kort. Karoline misser sit put. Daniella sænker sit put og vi vinder 3/2.

Carina og Leonora er oppe imod en stærk foursome bestående af Filippa og Jessica.

Asserbo arbejder hårdt og holder skindet på næsen frem til hul 16 hvor Asserbo slår bolden out og taber 16. Hul. Så er Carina og Leonora 2 ned med 2 huller at gå.

Leonora driver ud midt på fairway, adrenalinen kører og Carina får slået indspillet lidt for langt, så Leonora har et drilsk lille ned ad bakke chip. Hjortespring ligger godt på green i 2. Jessica får puttet for kort og de ligger i 3. Leonora er super kold og chipper ind til en givet. Filippa misser puttet. Asserbo vinder hullet og skal ned af 18. og afgørende hul. Carina driver midt i fairway, Filippas drive triller lige ud i semiroughen. Leonora lægger den flot og til indspil, Jessica får trukket sit slag over bag de store træer i venstre, så Filippa må spille frem til et godt indspil. Carina slår et godt slag ind til pinden. Det samme gør Jessica, Leonora og Filippa holer begge puttet og Asserbo vinder hullet og dermed deler matchen.

Eftermiddagens singler er det Daniella, Heidi, Leonora og Christina.

Heidi vinder 3/2
Daniella taber 6/4
Christina taber på 6/5

Leonora er 3 ned og 3 huller at gå. Hun vinder hul 16 og 17 og skal afgøre det på 18. hul. De begge slår begge fint ud i banen. Karoline slår den flot op til indspil, Leonora får slået den i højre i nogle træer, men den bliver fundet og hun kan spille den frem. Karoline ligger lidt langt af green i 3 og Leonora ligger nede kort af bunkeren. Leonora slår den flot op højre om pinden, Karoline chipper den flot ned kort af pinden. Karoline putter sikkert hen til hullet og får sin bogey. Leonora skal Hole sit put for at vinde hullet og dermed dele matchen. Hun slår den for blødt og den løber under hullet.

Så sidste single blev til Hjortesprings favør og de vinder 7-5.

Søndag den 13/8 i Hornbæk.

Vi spiller ude mod Hornbæk.

Henriette og Heidi spiller første foursome mod Christel og Xenia deres faste gode foursome. Matchen bølger lidt frem og tilbage, men Hornbæk er mest stabil og trækker det længste strå. 6/5 til Hornbæk.

Louise og Leonora spiller anden foursome og er oppe mod stærke kræfter. Line og Elisabeth spiller sikkert og stabilt, men Louise og Leonora får kæmpet sig ud på 14 hul hvor matchen bliver afgjort. Begge spillere får slået drivet i bunkerne i højre side, begge kommer fint op, Line holer sit put og vinder dermed også hullet. Matchen ender 5/4 til Hornbæk.

Eftermiddagens singler er Heidi, Leonora, Henriette og Christina.

Heidi taber 5/4
Leonora 6/5
Henriette 8/7
Christina 5/4

Vi må takke af i 1. division for denne gang, det er omkring 15 år siden Asserbos damer har været i 2. division. Men så tager vi den derfra.

/Heidi Sylvest

Holdkaptajn for dame holdet Asserbo

Herrer 3:

3 holdet herrer spillede lørdag hjemme mod Hornbæk. Vi kunne ikke nå oprykning, men vi skulle vinde for at blive nummer 2 i puljen og dermed sikre at forblive i 5. division. Holdet vandt sikkert med 10;5 imod 1,5, så næste sæson er sikret i 5. division.

/Tom Donner, holdkaptajn

 

1. hold herrer

1. hold herrer