Sæsonstart: Greenkeepergården

Foråret er over os, og hvornår åbner greens og teestederne?

Som udgangspunkt åbner greens ikke før der er vækst i græsset, det kræver en minimums temp. på 8 grader over en 5 dags periode. Den 28 februar har vi målt 4,8 grader.

Landbrugets jordtemperaturmålinger er på bar, mørk jord og vil altid have en højere temperatur end græsarealer, og der er stor forskel på muldholdig jord og sandet jord.

Andre baner har allerede åbent deres greens, eller har haft dem åbne hele året?

Korrekt, men der er ikke 2 baner der er ens, greens er opbygget forskelligt og med forskellige græssorter.
De baner der har moderne opbyggede greens er meget ofte med rødsvingel græs og da der er mere modstanddygtige for svampeangreb, kan de meget bedre tåle at være åbne hele året.

Vi vertidræner i disse dage alle greens med 12 massive spyd i 18 cm dybde og derefter med 10 mm i 7 cm dybde, for at lufte og fremme jordtemperaturen.

Hvis vi åbner for spil på greens for tidligt kan det resultere i dårlige greens langt ind i sæsonen.

Denne artikels temperaturgraf fra sidste år viser helt tydeligt at det kan blive koldt igen.

Vejrprognosen for marts 2019 viser at der er en gennemsnit temp. på 6,4 grader og en nat temperatur på -0,5 grad, det rykker ikke meget ved det jordtemperaturen, desværre.

Vi er ellers helt klar!

Alle maskiner står og tripper i hal 1 for at komme ud og klippe, bunkerkantskæren er smurt og klar til alle 1,4 km bunkerkanter, bunkerriven står også og venter på Henriette, der kommer tilbage midt i marts og vi har et nyt hulbor på prøve, som skåner vores arme og skuldre.